` . Si ta kuptoni nëse dhimbjet e shpinës janë serioze - TV SHENJA

Si ta kuptoni nëse dhimbjet e shpinës janë serioze

Dhimbja e qafës dhe shpinës mund të duket po aq tipike sa ftohja e zakonshme. Dhe pasi të keni mbushur moshën madhore, ka gjasa të përjetoni disa periudha që përcillen me dhimbje shpine.

Një kërkim i shpejtë në internet do të zbulojë mënyrat “e panumërta” për të përballuar këtë problem, nga ilaçet dhe losionet e deri te pajisjet e ndryshme dhe tretmanet.

Por e vërteta është se shumica e momenteve të dhimbjes së shpinës do të zgjidhen më vete me pak ndërhyrje që kërkohet nga ana juaj. Kjo mund të jetë e vështirë për t’u toleruar në një botë me ritme të shpejta që lejojnë shumë pak aktivitet fizik.

Komplikimi i mëtutjeshëm i çështjes është ky fakt: Disa nga ato episodet e dhimbjes në qafë dhe në shpinë mund të jenë duke sinjalizuar më shumë sesa vetëm tendosja apo dhimbja juaj mesatare. Por si e dini? Këtu janë disa shenja se vizita që ju rekomandojnë vizitën te mjeku:

Një goditje traumatike. Nëse jeni duke përjetuar ndonjë lloj dhimbjeje që është rezultat i traumës në trup – një aksident me makinë, një rrëzim apo sulm, – atëherë një vizitë te mjeku është plotësisht e nevojshme.

Mos u shqetësoni për pasojat pasi mund të mos jetë gjë e madhe. Nga çarjet e palcës kurrizore deri tek thyerjet vertebrale, një ngjarje traumatike mund të shkaktojë dëme në shpinë, edhe nëse jeni në gjendje të ngriheni dhe të ecni menjëherë pas ndodhisë.

Kur dëmtimet kurrizore mbeten të diagnostikuara por të patrajtuara, ato mund të sjellin probleme shumë më të mëdha. Prandaj mos prisni. Shkoni te mjeku juaj dhe vlerësoni dhimbjen nga një ekspert. /tesheshi.com/