Si erdhi deri tek incidenti dje në Kuvend?! (VIDEO)

Si erdhi deri tek incidenti dje në Kuvend?! (VIDEO)

Në Kuvendin e Maqedonisë së Veriut pati të hënën përplasje fizike midis kryetarit të Komisionit për Çështje Evropiane, Arbër Ademi, i cili vjen nga partia në pushtet, Bashkimi Demokratik për Integrim, dhe deputetëve të opozitës, përkatësisht të VMRO-DMNE-së dhe Aleancës për Shqiptarët.

Hedhja e sendeve nga ana e Ademit ndodhi në momentin kur deputetët e opozitës kërkuan fjalën për rendin e ditës, ku ishte edhe propozim-ligji për punën e gjykatave, i cili parashikon zgjatjen e punës së gjyqtarëve deri në moshën 67-vjeçare.

Deputetët e Aleancës për Shqiptarët dhe të VMRO-DPMNE-së e kundërshtojnë një masë të tillë, pasi konsiderojnë se me të, pushteti synon “mbajtjen në gjykata të njerëzve të tij”, me qëllim të “mbrojtjes së krimit dhe korrupsionit”.

Në një video të publikuar nga deputeti i VMRO-DPMNE-së, Mille Lletkov, shihet se deputetët Dafina Stojanovska dhe Antinio Milloshoski nga VMRO-DPMNE-ja i afrohen tavolinës së Ademit dhe ia heqin mikrofonin. Pas kësaj duket se Ademi e godet Milloshoskin në dorë dhe hedh një shishe uji në drejtim të deputetëve të tjerë.