` . Shkatërrohet banda e emigrantëve në Janinë: Ja sa merrnin për kokë njeriu! - TV SHENJA

Shkatërrohet banda e emigrantëve në Janinë: Ja sa merrnin për kokë njeriu!

Një grup që lehtësonte daljen e migrantëve nga vendi përmes kufirit greko-shqiptar u shpërbë, pas një operacioni policor mëngjesin e së premtes, në kontekstin e të cilit u bënë tre arrestime ndërsa u parandalua trafikimi i 17 migrantëve të parregullt.

Pas informacionit të siguruar, policia piketoi një kamion të vogël, të drejtuar nga një 65-vjeçar, që lëvizte nga Janina për në Kakavi.

Gjatë inspektimit, 8 emigrantë u gjetën në bord pa dokumentet e kërkuara.

Hetimi policor që pasoi zbuloi ekzistencën e një grupi, anëtarët e së cilës, të paktën gjatë muajit të fundit, kanë qenë aktivë në lehtësimin sistematik të daljes së emigrantëve përmes kufirit greko-shqiptar.

Dy persona nga Bangladeshi ishin krerët e grupit të cilët kujdeseshin për gjetjen e migrantëve që donin të largoheshin nga vendi, duke u siguruar atyre strehim me fshehjen në shtëpitë e tyre.

Ndërkohë që 65-vjeçari më pas dyshohet se ka luajtur rolin e “transportuesit” në kufirin greko-shqiptar, nga ku dy bashkëpunëtorë të tjerë i morën ata dhe i çuan në këmbë në territorin shqiptar. Çmimi për secilin emigrant të transportuar arriti në shumën prej 200 euro, gjysma e të cilave u korr nga “transportuesi”.

Si pjesë e kontrolleve në shtëpitë e të akuzuarve, u identifikuan 9 emigrantë, u konfiskua shuma totale prej 12,380 euro, e cila u gjet në posedim të 3 anëtarëve të qarkut, 4 celularë si dhe automjetin që ata përdorën për të transportuar të huajt.

Të arrestuarit u dërguan në Prokurorin Publik të Janinës, ndërsa një hetim paraprak u krye nga Departamenti i të Huajve të Nën-Drejtorisë së Sigurisë së Janinës. /tesheshi/