SHBA, Twitter gjobitet me 150 milionë dollarë për mos mbrojtjen e privatësisë

SHBA, Twitter gjobitet me 150 milionë dollarë për mos mbrojtjen e privatësisë

Platforma e mediave sociale Twitter do të paguajë një gjobë prej 150 milionë dollarësh për mos mbrojtjen e privatësisë së të dhënave personale, transmeton Anadolu Agency (AA).

Departamenti Amerikan i Drejtësisë dhe Komisioni Federal i Tregtisë i SHBA-së në deklaratën e tyre thanë se Twitter nuk kishte arritur të siguronte “privatësinë dhe sigurinë” e të dhënave të përdoruesve midis majit 2013 dhe shtatorit 2019.

Në deklaratë thuhet se platforma e mediave sociale do të paguajë një gjobë prej 150 milionë dollarësh sipas një marrëveshjeje me Twitterin.

Gjithashtu thuhet se kompania do të marrë masa të reja për të mbrojtur privatësinë e të dhënave të përdoruesve.

Deklarata tha se Twitteri jo vetëm që përdori numrat e telefonit dhe adresat e emailit për të mbrojtur llogaritë e përdoruesve, por gjithashtu përdori këto të dhëna për të “dërguar reklama përdoruesve”.