Samsungu shënon rënie të të hyrave

Samsung Electronics shënoi tremujorin më profitabil në periudhën tremujore të shkuar, por tre muajt pasues nuk duken aq mirë.

Kompania ka njoftuar se tremujori që mbyllet më 31 dhjetor 2018, do të jetë më dobët në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit 2017.

Samsungu pret shitje prej 52.5 miliardë dollarësh, 11 për qind më pak se 12 muaj më parë.

Parashikimi ka befasuar investitorët dhe analistët që pritnin rritje të të hyrave në krahasim me një vit më herët.

Samsungu së fundmi ka pasur problem të sigurojë përfitime të mëdha në tregun e telefonave. Tani kompania parashikohet të lansojë telefon të palosshëm dhe të dalë sërish triumfuese në përballjet me Huawein e Xiaomin në Kinë.