Rusia ankohet se Ukraina mund të përdorë bombë që ka material radioaktiv

Rusia ankohet se Ukraina mund të përdorë bombë që ka material radioaktiv

Ministri rus i Mbrojtjes Sergei Shoigu i tha homologut të tij francez në një telefonatë të dielën se situata në Ukrainë po përkeqësohej me shpejtësi dhe po rrëshqet drejt një “përshkallëzimi të pakontrolluar”.
Në një telefonatë me ministrin francez të Mbrojtjes Sebastien Lecornu të publikuar nga pala ruse, Shoigu tha se Moska kishte shqetësime se Ukraina mund të përdorte një “bombë të pistë” në konflikt, pa ofruar prova për të mbështetur sugjerimin se Ukraina mund të përdorte një armë të tillë.

“Ata diskutuan situatën në Ukrainë e cila po përkeqësohet me shpejtësi”, tha ministria e mbrojtjes në një njoftim. “Po priret drejt përshkallëzimit të mëtejshëm të pakontrolluar.”

Një e ashtuquajtur “bombë e pistë” përdor eksplozivë konvencionale të lidhur me material radioaktiv.

Ministria e Mbrojtjes nuk dha asnjë informacion të mëtejshëm për deklaratën e saj.