Ruçi: Engel, mbrojtësi i çështjes së shqiptarëve të Shqipërisë dhe Kosovës

Ruçi: Engel, mbrojtësi i çështjes së shqiptarëve të Shqipërisë dhe Kosovës

Kryetari i Kuvendit të Shqipërisë, Gramoz Ruçi, i dërgoi sot një mesazh urimi kongresistit Eliot Engel, me rastin e zgjedhjes Kryetar i Komitetit të Çështjeve të Jashtme të Dhomës së Përfaqësuesve të Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

“Populli shqiptar sheh në personalitetin Tuaj mbrojtësin më të spikatur të çështjeve të shqiptarëve të Shqipërisë dhe Kosovës për më shumë se tri dekada, merita për të cilat keni fituar mbështetjen e komunitetit shqiptaro-amerikan të Neë York-ut. Si Kryetar i Kuvendit të Shqipërisë, shpreh besimin në bashkëpunimin tonë të ngushtë në të ardhmen”, shkruan në mesazhin e Gramoz Ruçit, dërguar Eliot Engelit – Kryetar i Komitetit të Çështjeve të Jashtme të Dhomës së Përfaqësuesve të ShBA.
Ruçi i dërgoi sot një mesazh urimi edhe Steny Hoyer, me rastin e zgjedhjes Kryetar i Grupit Demokrat të Dhomës së Përfaqësuesve të Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

“Përvoja Juaj rreth tridhjetëvjeçare në Kongres si edhe kontributi Juaj i shquar në Grupin Demokrat dhe në Dhomën e Përfaqësuesve, janë garancia se nën lidershipin Tuaj, Grupi Demokrat do të kontribojë edhe më shumë që Dhoma e Përfaqësuesve tu shërbejë me besnikëri aspiratave dhe interesave të kombit amerikan si edhe zhvillimit, ruajtjes së paqes, garantimit të sigurisë dhe përpjekjeve të popujve për prosperitet e demokraci”, thuhet në letrën Ruçit dërguar Hoyer.

Kryetari i Kuvendit të Shqipërisë i ka dërgoi një mesazh urimi edhe James E. Risch, me rastin e zgjedhjes Kryetar i Komitetit të Marrëdhënieve të Jashtme të Senatit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës.