Rroga mesatare, Maqedonia një ndër shtetet e fundit në Evropë

Rroga mesatare, Maqedonia një ndër shtetet e fundit në Evropë

Sipas rezultateve të matjeve ekonomike për vitin 2018 rezulton që Maqedonia është një ndër shtetet e fundit në Evropës, sa i përket rrogës mesatare.
Pas Maqedonisë në listën e shteteve të cilat qëndrojnë keq për sa i përket rrogës mesatare radhiten vetëm se Shqipëria, Kosova, Moldavia dhe disa shtete tjera.
Sipas renditjes pagë më të lartë mujore në Evropë marrin qytetarët e Zvicrës, Danimarkës, Luksemburgut, Islandës dhe Norvegjisë.