Reuters shkruan për Klement Balilin: Kapet “bosi i drogës” në Shqipëri

Reuters shkruan për Klement Balilin: Kapet “bosi i drogës” në Shqipëri

Vetëdorëzimi i Klement Balilit ka qenë një lajm i bujshëm jo vetëm për mediat në Shqipëri, por edhe për ato në rajon e në botë. Kështu, mediat më të rëndësishme ndërkombëtare kanë shkruar për dorëzimin e tij. Për të dhe çështjen e tij, ka shkruar ndër të tjera edhe prestigjiozja “Reuters”, që mbulon ngjarje me rëndësi nga mbarë globi.

Kjo media ndër të tjera shkruan: “Një nga trafikantët më të kërkuar të drogës në Shqipëri u dorëzua në polici të martën pas pothuajse tre vjetëve, pasi akuzohej prej autoriteteve shqiptare për kontrabandë të narkotikëve nga Greqia fqinje”. Klement Balili kishte shmangur kapjen që nga maji i vitit 2016, falë rrjetit të tij të mbështetjes në zonën jugore bregdetare të Sarandës dhe lidhjeve të dyshuara politike, duke hedhur dyshime mbi vendosmërinë e Shqipërisë për devotshmërinë në luftimin e bosëve të mëdhenj të krimit. Në shkurt të vitit 2017, presioni i aleatëve të saj perëndimor e detyroi Shqipërinë që të thërriste këshillin e saj të sigurisë për të bërë të mundur identifikimin e aktivitetit të Balilit, pasi rrjeti i tij i drogës më tutje kishte gjetur përhapje edhe në vende fqinje, por edhe në shtete aleate të NATO-s”.