Rama në OKB “thumbon“ Dick Marty: Tregimtar, jo raportues, manifest i propagandës kundër pavarësisë

Rama në OKB “thumbon“ Dick Marty: Tregimtar, jo raportues, manifest i propagandës kundër pavarësisë

Gjatë fjalës së tij në Asamblenë e Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara, kryeministri Edi Rama foli edhe për çështjen tashmë të vjetër të akuzave për krimet e luftës për të cilët akuzohet Ushtria Çlirimtare e Kosovës, në veçanti akuza e trafikut të organeve të shtetasve serbë ose opozitarëve.

Duke iu referuar Marty-t, Rama deklaroi se “ai duhet të ishte paguar si tregimtar, por kurrë të ishte paguar si raportues i Këshillit të Europës”.
Kryeministri e cilësoi raportin e Marty si tronditës, dhe si “manifest i propagandës mbarëbotërore kundër pavarësisë së Kosovës”, ndërkohë që sipas tij asgjë nuk doli në Kosovë apo diku tjetër që kishte të bënte me trafikun e organeve.
Dhe ndërkohë që këto akuza u treguan të pabaza, sipas tij një skandal ndodhte aty ku “presidenti Hashim Thaçi është arrestuar pa padi, imagjinoni udhëheqësin e vendit tuaj që mbahet një vit i izoluar nga një organizëm që paguhet nga vende demokratike”.
Rama deklaroi në OKB se shpreson se Asambleja e Këshillit të Europës “do të pranojë kërkesën e Shqipërisë për një raport vijues, ndërkohë që dëmi është bërë, duke rikthyer besueshmërinë e këtij institucioni. Asnjë nuk mund të hedhë baltë mbi figurat e pavarësisë”.