Rama në OKB: Lufta në Ukrainë është dhe e jona, Rusia sulm të drejtës ndërkombëtare

Rama në OKB: Lufta në Ukrainë është dhe e jona, Rusia sulm të drejtës ndërkombëtare

Kryeministri shqiptar Edi Rama ka folur në Asamblenë e Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara.

Rama në fjalimin e tij është fokusuar tek lufta në Ukrainë, duke thënë se Rusia nuk ka sulmuar vetëm këtë shtet, por të gjithë të drejtën ndërkombëtare.

“Kemi qenë dëshmitar të solidariteti e një domosdoshmërie e gjithë kohshme të nevojës për të punuar së bashku, bota ka njohur përparim, por rrugëtimi ynë ka qenë me pengesa, kemi qenë dëshmitar i kthimeve pas dhe progresit, kjo ka ndodhur për shkak të katastrofave të shkaktuara nga njeriu, për shkak të politikave të ngushta, nga nacionalizmi, kjo është arsyeja pse ne bëjmë kontrollin e shëndetit të botës. Nëse të angazhohesh ndaj paqes dhe sigurisë, të ruash të drejtën ndërkombëtare, për klimën, nuk nënkupton të përsërisim njëri tjetrin. Këtë vit shpresat dhe besimet tona janë copëtua, agresioni mizor i Rusisë. Lufta nuk është vetëm kundër Ukrainës, por një sulm kundër të drejtën ndërkombëtare”, tha Rama ndër të tjera në fjalimin e tij.