“Ra nga një lartësi e madhe në mënyrë misterioze”, ndërron jetë një tjetër zyrtar i lartë rus

“Ra nga një lartësi e madhe në mënyrë misterioze”, ndërron jetë një tjetër zyrtar i lartë rus

Ish-kreu i një universiteti rus të kërkimit të aviacionit vdiq të mërkurën, me mediat ruse që raportuan se pedagogu i shquar ra nga shkallët e shumta në terrenin e institutit.

Instituti i Aviacionit të Moskës (MAI) njoftoi vdekjen e Anatoly Gerashchenko, 72 vjeç, në një deklaratë për shtyp, duke e karakterizuar vdekjen e tij “si rezultat i një aksidenti”.

Gazeta ruse Izvestia, duke cituar një burim të paidentifikuar, raportoi se Gerashchenko “ra nga një lartësi e madhe” brenda mureve të universitetit.
Sipas raportit, mjekët e shpallën Gerashchenkon të vdekur në vendngjarje.

“Më 21 shtator 2022, Anatoly Nikolayevich Gerashchenko, doktor i shkencave teknike, profesor, këshilltar i rektorit të Institutit të Aviacionit të Moskës, vdiq si pasojë e një aksidenti. Aktualisht është duke u zhvilluar një komision për hetimin e aksidentit, i cili do të përfshijë përfaqësues të Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës të Rusisë, Inspektoratit Shtetëror të Punës në Moskë dhe Institutit të Aviacionit të Moskës”, raportoi TASS.