Prokurorët bullgar: Pista kryesore gabim njerëzor, tubacionet me naftë kanë qenë të zbraztë

Prokurorët bullgar: Pista kryesore gabim njerëzor, tubacionet me naftë kanë qenë të zbraztë

Prokurorët bullgarë gjatë konferencës për shtyp kanë thënë se në momentin e shpërthimit të zjarrit kanë qenë gjallë, raporton SHENJA.

Ata thanë se janë duke u konsultuar me ekspertë të zjarreve për të zbuluar se cili ka qenë shkaku i shpërthimit të zjarrit.

Një ekip i Prokurorit kryesor bullgare neser të niset për në Shkup, dhe së bashku me DNK analizat do të identifikohen viktimat.

Sipas tyre, tubacionet me naftë, për të cilat po flitet në opinion, mund të thuhet se kanë qenë të

zbrazta dhe me siguri nuk janë arseja e tragjedisë.

Prokuroria bullgare për momentin dyshon për  gabim njerëzor, e shkaktuar nga sinjalizimi rrugore, por hetimi nuk është mbyllur dhe vazhdon edhe më tej, raporton SHENJA.