Premier League ashpërson dënimet për sjelljen e keqe të tifozëve

Premier League ashpërson dënimet për sjelljen e keqe të tifozëve

Masat ndaj dhunës apo sjelljes së keqe në stadiume, po ashpërsohen në kampionatin anglez. Tifozët e skuadrave të Premier League, që marrin pjesë në sjellje antisociale në stadiume, tani do të marrin ndalime automatike të klubeve për të paktën një vit, njoftoi liga të mërkurën, pasi njëzëri ra dakord për këtë lëvizje.

Vitin e kaluar janë vërejtur disa incidente, sidomos në fund të sezonit, kur tifozët festuan titullin, mirëmbajtjen apo ngjitjen në kategorinë më lart. Një prej tyre përfshinte trajnerin e Crystal Palace, Patrick Vieira, duke goditur me grusht një tifoz të Evertonit, pas një pushtimi në fushë. Tymi dhe bombat piroteknike, relativisht të rralla në Angli disa vite më parë, kanë nisur të përdoren gjithnjë e më shpesh.

“Tifozët e kapur me pajisje piroteknike ose tymuese, ose duke hyrë në fushë pa leje, do të marrin një ndalim automatik të klubit për të paktën një vit,”- tha liga në një deklaratë. “Këto ndalime mund të shtrihen edhe për prindërit, ose kujdestarët që shoqërojnë fëmijët, që marrin pjesë në aktivitete të tilla. Kjo politikë hyn në fuqi menjëherë dhe ndalimi vlen për ndeshjet në shtëpi dhe jashtë”.

Në korrik, Premier League dhe liga angleze e futbollit thanë se do të vendoseshin penalitete të ashpra për pushtimet e fushave, përdorimin e bombave tymuese dhe mjetet piroteknike nga sezoni 2022-23. Ligat dhe FA thanë në atë kohë, se “të gjithë shkelësit e identifikuar do të raportohen nga klubet në polici dhe prokuroria mund të rezultojë në një dosje të përhershme kriminale, e cila mund të ndikojë në punësimin dhe arsimimin e tyre, duke rezultuar ndoshta në një dënim nga burgu”.