Osmani: 2030-ta mund të jetë viti i anëtarësimit të plotë të RMV-së në BE

Osmani: 2030-ta mund të jetë viti i anëtarësimit të plotë të RMV-së në BE

Ministri i Punëve të Jashtme i RMV-së Bujar Osmani, ka deklaruar se deri në vitin 2030 Maqedonia mund të anëtarësohet në BE.

Ai deklaroi se i këtij mendimi është edhe ministrja e Punëve të Jashtme e Sllovenisë, Tanja Fajon.

“Nuk është vetëm pikëpamja ime, por është pikëpamje dhe perspektivë që e ndajnë më shumë persona, më shumë njerëz që vlerësojnë se viti 2030 mund të jetë ai vit, nëse arrijmë konsensus politik dhe vazhdojmë pa ndërprerje në aktivitetet diplomatike, konstatimi i përgjithshëm është se viti 2030 realisht mund të jetë vit i anëtarësimit të plotë në Bashkimin Evropian”, tha mes tjerash Osmani.