OKB: Më shumë se 4,400 civilë ukrainas të vrarë që nga shpërthimi i luftës

OKB: Më shumë se 4,400 civilë ukrainas të vrarë që nga shpërthimi i luftës
Three men stand in the rubble in Zhytomyr on March 02, 2022, following a Russian bombing the day before. - The shelling killed at least 3 people and injured nearly 20 according to locals and local authorities, destroyed a local market and at least 10 houses on March 01, 2022. (Photo by Emmanuel DUPARCQ / AFP)

Shifrat e publikuara nga Zyra e Komisionerit të Lartë të OKB-së për të Drejtat e Njeriut sugjerojnë se 4,452 civilë janë vrarë, ndërsa 5,531 janë plagosur.

Numri i të vdekurve që nga 24 shkurti përfshin 280 fëmijë.

Shumica e viktimave dhe lëndimeve janë shkaktuar nga përdorimi i armëve shpërthyese me një zonë të gjerë ndikimi, duke përfshirë granatimet dhe sulmet me raketa, raketa dhe ajrore.

Ai beson se shifrat aktuale janë dukshëm më të larta se ato të raportuara, me viktima nga zonat e luftimeve të ashpra që ende nuk janë vërtetuar.