Negociatat e Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut mund të hapen në Samitin e NATO-s në Madrid

Negociatat e Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut mund të hapen në Samitin e NATO-s në Madrid

Nëse autoritetet bullgare pranojnë ndryshimet e qeverisë maqedonase atëherë negociatat e Shqipërisë mund të hapen në margjinat e Samitit të ardhshëm të NATO-s.

Kjo e fundit, do të mbahet në Madrid më 29 dhe më 30 qershor.

Kështu bën të ditur një burim ndërkombëtar diplomatik për Albanian Post, i cili u deklarua në kushte anonimiteti për shkak të ndjeshmërisë së çështjes.

Ngjarja ndërkombëtare do të shfaqë dislokimin më të madh të policisë në historinë e Spanjës, pasi mbledh 44 liderë botërorë.

Ngjarja mbahet në kuadër të luftës në Ukrainë dhe tensioneve mes Aleancës Atlantike dhe Rusisë.

Duke iu referuar burimit qeveritar të AP-së, i cili theksoi se mund të kemi një nisje të negociatave të hënën e 27 qershorit, ky plan është vështirësuar.