Miratohet amendamenti i Aleancës për Shqiptarët për Preambulën e Kushtetutës

Miratohet amendamenti i Aleancës për Shqiptarët për Preambulën e Kushtetutës

Kuvendi ka miratuar amendamentin e ndryshuar të Preambulës së Kushtetutës së Maqedonisë, e propozuar nga Aleanca për Shqiptarët.
“Me këtë amendament do të përmirësohet Preambula e Kushtetutës. Fjalët ‘si dhe qytetarët që jetojnë në kufijtë e shtetit’ le përshtypje se ato janë përkohësisht këtu. Amendamenti nuk është pranuar por është ndryshuar. Preambula e Kushtetutës tani do të jetë “Qytetarët e Republikës së Maqedonisë dhe pjesë e popullit shqiptar, popullit serb, popullit turk. Amendamenti i tillë i ndryshuar është i pranueshëm”, ka thënë kryeministri Zaev, raporton SHENJA.