` . Mbi 10 mijë veta në marshin për demokraci (FOTO) - TV SHENJA

Mbi 10 mijë veta në marshin për demokraci (FOTO)

Mbi 10 mijë veta kanë qenë prezent sonte në marshin për demokraci të organizuar nga koalicioni “Tash është koha”. Mesazhi kryesor i këtij marshi ishte se BDI nuk e ka legjitimitetin tek shqiptarët.

Në deklaratën e tyre kërkohen edhe nga vendet e BE-së të dënohet abuzimi me të drejtën e votës në vendin tonë dhe mos të njihet legjitimiteti i BDI-së si përfaqësuese e shqiptarëve në Maqedoninë e Veriut;

“Me ndihmën e BE-së të fillojë procesi i reformimit rrënjësor të Kodit Zgjedhor, në mënyrë që zgjedhjet e ardhshme të jenë shembull i mirë se vendi ynë i ka përmbushur standardet europiane për zgjedhje të drejta dhe demokratike”, u tha në deklaratën e marshit për demokraci.