` . Macron nesër prezanton përbërjen e re qeveritare - TV SHENJA

Macron nesër prezanton përbërjen e re qeveritare

Presidenti francez, Emmanuel Macron nesër do ta prezantojë përbërjen e qeverisë së re, deklaruan burime të afërta nga shefi i shtetit.

Para dy ditësh, kryeministri francez Eduar Philip dha dorëheqje, ndërsa Macroni në vend të tij e emëroi Jean Castex.

Macron dhe Castex sot do të mbajnë takim në Pallatin e Eliseut, ku do të diskutojnë për përbërjen e re të kabinetit qeveritar.

“Në këtë fazë është paraparë strukturë e rreth 20 ministrave, ndërsa zëvendësit e tyre do të emërohen më vonë”, thonë burime anonime.