Lufta në Ukrainë, OKB: Rreth 6600 civilë janë vrarë që nga fillimi i pushtimit rus

Lufta në Ukrainë, OKB: Rreth 6600 civilë janë vrarë që nga fillimi i pushtimit rus

Sipas OKB-së, rreth 6600 civilë janë vrarë në Ukrainë që nga fillimi i pushtimit rus.
Nga një raport i publikuar nga Komisioneri i Kombeve të Bashkuara për të Drejtat e Njeriut, theksohet se këto janë vlerësime paraprake pasi shifrat mund të jenë më të larta.
Në mesin e 6.595 viktimave, thuhet në raport, janë 2.575 burra, 1.767 gra, 172 vajza, 206 djem dhe 37 fëmijë, si dhe 1.838 të rritur, gjinia e të cilëve ende nuk është identifikuar.