LAJMI I FUNDIT/ Bie Qeveria e Kirill Petkovit

LAJMI I FUNDIT/ Bie Qeveria e Kirill Petkovit

Qeveria së Kirill Petkovit i është votuar mosbesim. 123 deputetë votuan pro ndërsa kundër ishin 116.
Ky është votimi i parë për mosbesim të kabinetit të Petkovit, ndërsa është dorëzuar nga GERB për shkak mossukseseve ekonomike të qeverisë.
Pas votimit të mosbesimit, Petkov, në fjalimin e tij, tha se është nderë për të që është rrëzuar ngas katërshja Borisov, Peevski, Trifunov dhe ambasadorja ruse në Bullgari, Eleonora Mitrofanova.
Qeveria e 99 e Bullgarisë, e udhëhequr nga Kirill Petkov, ishte zgjedhur më 13 dhjetor 2021 nga Kuvendi I 47 shtatë.
Para formimit, Qeveria tre herë kishte dalë në zgjedhje.

Qeveria tani duhet të dorëzojë dorëheqjen. Presidenti bullgar, Rumen Radev duhet të nis konsultimet me partitë në Kuvendin, më pas pas dorëzimi i mandatit te forca më e madhe politike “Vazhdojmë me ndryshimet”. Ata kanë afat shtatë ditë që të formojnë shumicën./SHENJA/