Kurti: Kosova nuk do të lejojë një lloj të Republikës Serbe në Kosovë

Kurti: Kosova nuk do të lejojë një lloj të Republikës Serbe në Kosovë

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka folur për gjendjen e sigurisë në Ballkan dhe raportet e brishta me Serbinë.

Kurti në një intervistë për CNN ka thënë se nuk do të lejohet themelimi i një Republike Serbe në Kosovë, sikurse në Bosnjë e Hercegovinë.

“Kosova nuk do të lejojë një lloj të Republikës Serbe në Kosovë. Nuk kam vullnet të përfshihem në një marrëveshje për të kompensuar humbjet e Serbisë në regjimin e Millosheviqit, por po për përmirësimin e jetës së serbëve të Kosovës. Shpresoj që Brukseli do ta vlerësojë këtë dhe ne do ta arrijmë një marrëveshje të njohur legalisht, të qendërzuar në njohje reciproke”, ka deklaruar Kurti.