Kurti: Ata që thonë se çka s’u pranua të hënën u pranua të mërkurën, s’po e dinë për çka po flasin

Kurti: Ata që thonë se çka s’u pranua të hënën u pranua të mërkurën, s’po e dinë për çka po flasin

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka thënë se ata që thonë se ajo që nuk u pranua të hënën në Bruksel, u pranua të mërkurën (dje), nuk po e dinë për çka po flasin.

“Të hënën më është ofruar një dokument si dakordim i përbashkët që ka pasur 95 fjalë dhe fjalët e Francës dhe Gjermanisë nuk kanë qenë askund dhe nuk i referohej propozimit franko-gjerman, përveç çështjet së targave të çështja e këtij propozimi, nuk duhet propozimi, por do të zgjidhet çështja e targave sipas atij propozimi pa thënë franko-gjerman. Ndërkaq, dokumenti i djeshëm ka pasur 194 fjalë, krejt i ndryshëm. Ata që thonë se ajo që nuk u pranua të hënën u pranua të mërkurën, nuk po e dinë për çka po flasin. Ishte tekst më i madh ky i mbrëmshmi dhe nuk është marrëveshje, por dakordim”.

“Është deklarata e Borrellit ajo që u bë mbrëmë, u ndryshua deklarata e Borrellit, ne nuk kemi ndryshuar qëndrim, Borrelli ka ndryshuar deklaratë”, tha Kurti.