Kryeministrja serbe: S’ka kompromis, dialogu Kosovë-Serbi 50 hapa prapa

Kryeministrja serbe: S’ka kompromis, dialogu Kosovë-Serbi 50 hapa prapa

Edhe një reagim nga kryeministrja e Serbisë, Ana Bërnabiq.
“Taksat që Prishtina ka imponuar për të gjitha mallrat nga Serbia dhe Bosnja dhe Hercegovina, krijimi i të ashtuquajturës Ushtria e Kosovës dhe erozioni i kufirit midis Kosovës dhe Shqipërisë kanë rivendosur dialogun midis Beogradit dhe Prishtinës, jo një hap, por 50 hapa prapa”, tha sot kryeministri i Serbisë Ana Brnabiq.

Duke folur për TV Pink, transmeton lajmi.net, Brnabiq theksoi se për shkak të të gjitha këtyre vendime të institucioneve të Kosovës “nuk shoh ndonjë shenjë e kompromisit”.

Ajo beson se Beogradi dhe Prishtina janë larg nga kompromisi, duke thënë se e sheh si kërcënim të madh “vendimin politik” në lidhje me hapjen e kufirit midis Kosovës dhe Shqipërisë.

Bërnabiq thotë se ky hap nga Kosova dhe Shqipëria, natyrisht që çon në krijimin e “Shqipërisë së madhe”.