Kryediplomati ukrainas vlerëson përpjekjet e Turqisë për ndërmjetësim

Kryediplomati ukrainas vlerëson përpjekjet e Turqisë për ndërmjetësim

 

Ministri i Jashtëm i Ukrainës, Dmytro Kuleba, tha se Turqia dhe Ukraina kanë një marrëdhënie të bazuar në besim, duke lavdëruar gjithashtu Turqinë për punën për të ndërmjetësuar në luftën e cila filloi më 24 shkurt dhe vazhdon ende.

Në një intervistë për Anadolu Agency (AA), kryediplomati ukrainas përshëndeti edhe veprimet e Turqisë sipas Konventës së Montreux për mbylljen e Ngushticave Turke për anijet luftarake.

Duke folur për AA, teksa lufta e Rusisë kundër Ukrainës hyri në muajin e saj të katërt, Dmytro Kuleba tha: “Presidenti i Ukrainës Volodymyr Zelenskyy dhe Presidenti Recep Tayyip Erdoğan janë dy presidentë që i kanë dëshmuar njëri-tjetrit se janë të besueshëm”.

“Marrëdhëniet mes dy liderëve janë baza e marrëdhënieve tona dypalëshe”, shtoi ai.

Duke theksuar rëndësinë e bashkëpunimit afatgjatë të Ukrainës me Turqinë, Kuleba tha se ata i kushtojnë rëndësi të madhe ndërmjetësimit të Turqisë midis Kievit dhe Moskës.

Duke theksuar se presidenti Erdoğan merr “vendime të qëndrueshme”, Kuleba tha se këto vendime janë të rëndësishme për sigurinë në rajonin e Detit të Zi.