Kovaçevski: VMRO çdo herë është kundër vendimeve strategjike të shtetit

Kovaçevski: VMRO çdo herë është kundër vendimeve strategjike të shtetit

“VMRO-DPMNE është kundër të gjitha vendimeve strategjike që ka marrë Maqedonia e Veriut që nga pavarësia e saj e deri më sot. Pra, nëse i kthehemi anëtarësimit në NATO, marrëveshjes së Prespës, nëse i kthehemi përfundimit të marrëveshjes me Bullgarinë, marrëveshjes për përdorimin e gjuhëve në shtet, kornizës së negociatave… gjithmonë VMRO-DPMNE është kundër, por nuk votojnë kundër, gjithmonë e lënë sallën e Kuvendit dhe gjithmonë pas kësaj fshihen pas qytetarëve duke kërkuar referendume të caktuara etj”.

Këtë e tha për RMTV kryeministri Dimitar Kovaçevski. Ai shtoi se 17 vite vendi priste fillimin e negociatave me BE-në dhe nga ato 17, 11 vjet në pushtet ishte VMRO-DPMNE.