Kovaçevski: Njëri ndër kushtet për anëtarësim në BE janë ndryshimet kushtetuese

Kovaçevski: Njëri ndër kushtet për anëtarësim në BE janë ndryshimet kushtetuese

Kryeministri Dimitar Kovaçevski deklaroi sot se qytetarët dëshirojnë të shohin vendin në Bashkimin Evropian, ndërkohë që përkujtoi deputetët se janë të zgjedhur pikërisht me votat e qytetarëve, andaj duhet të tregohen burrë-shtetas dhe të mbështesin ndryshimet kushtetuese.

“Deputetët në Kuvend duhet të kenë parasysh se i përfaqësojnë qytetarët, ndërsa qytetarët dëshirojnë të jetojnë në shtet anëtare të plotfuqishme të BE-së, ndërsa një nga vendit që duhet ta miratojmë deri në anëtarësimin e plotë të vendit janë ndryshimet Kushtetuese”, tha Kovaçevski.

Ai konfirmoi edhe njëherë se kreu i Agjencisë për Siguri Kombëtare (ASK), Viktor Dimovski do të raportoj në mbledhjen e sotme të qeverisë lidhur me shtetësinë e Onishçenkos, megjithatë ishte i prerë se nuk do të ketë detaje nga ky raportim, shkaku se seanca është e mbyllur.