Kompanitë e smartphoneve regjistruan ulje të shitjeve

Kompanitë e smartphoneve regjistruan ulje të shitjeve

Smartphonet nuk po i përjetojnë ditët e tyre më të mira. Industria e shitjes po shkon drejt ngadalësimit, e kjo ka filluar para se koronavirusi të shfaqjes.

Kështu thuhet në një raport të publikuar nga mediumi lokal “Maeil Business” në Korenë e Jugut, duke u theksuar vështirësitë financiare të kompanive dhe kufizimet në zinxhirin e furnizimit.

Në raport potencohet se prodhuesi kryesor në botë i telefonave të mençur, Samsung, e ka ulur prodhimin për 30 milionë njësi për vitin 2022. “Fajtore” po konsiderohet edhe lufta në Ukrainë, pasi gjigantët e teknologjisë, Microsoft dhe Apple, i pezulluan shitjet në Rusi, transmeton “Techcrunch”.

Edhe kompania amerikani Apple e ka ndjerë ndryshimin. Në raport theksohet se prodhuesi i iPhonit po i frenon planet për t’ i prodhuar 20 milionë telefona shtesë gjatë këtij vitit. /Kohanet/