Kinë/ 9 persona nga forcat e bllokimit të Covid filmohen duke rrahur banorët në mes të rrugës

Kinë/ 9 persona nga forcat e bllokimit të Covid filmohen duke rrahur banorët në mes të rrugës

Nëntë persona nga forcat e bllokimit të koronavirusit në Kinë janë nën arrest, pasi u filmuan duke sulmuar banorët në një provincë.

Punonjësit e shtetit të veshur me kostumet anti-Covid shihen në video, e marrë më 7 nëntor, duke tërhequr zvarrë banorët vendas nëpër trotuar përpara se t’i rrahin, në qytetin Linyi në jug të provincës Shandong të Kinës.

Departamenti i Policisë Lanshan tha se 9 nga punonjësit e Covid ishin arrestuar për përdorimin e “forcës së tepruar”.
Forca e sigurisë publike do të godasë ashpër aktet e paligjshme dhe kriminale që cenojnë sigurinë personale të qytetarëve dhe të drejtat dhe interesat e tjera legjitime në përputhje me ligjin dhe nuk kursejnë asnjë përpjekje për të ruajtur harmoninë dhe stabilitetin shoqëror”, tha policia në një njoftim.

Pavarësisht se pjesa tjetër e botës lëviz lirshëm nga bllokimet e koronavirusit, Kina ka vazhduar të zbatojë kufizime të rrepta të tolerancës zero në shumë zona të vendit.

Kufizimet e rrepta kanë shkaktuar përplasje të herëpashershme midis banorëve dhe zyrtarëve lokalë të Partisë Komuniste, të cilët kërcënohen me ndëshkim nëse rastet e raportuara në zonat e tyre të juridiksionit ngrihen mbi nivele që konsiderohen të pranueshme.