Johnson thotë se Rusia po bën përparim të dukshëm në Ukrainë

Johnson thotë se Rusia po bën përparim të dukshëm në Ukrainë

Kryeministri i Mbretërisë së Bashkuar, Boris Johnson thotë se Rusia po bën përparim të ngadaltë dhe të dukshëm në rajonin Donbas të Ukrainës.

“Unë mendoj se është shumë e rëndësishme që ne të mos mbytemi për shkak të heroizmit të jashtëzakonshëm të ukrainasve në largimin e rusëve nga portat e Kievit.
Kam frikë se Putini me kosto të madhe për veten dhe ushtrinë ruse po vazhdon të përtypet në tokë në Donbas.

Ai po vazhdon të bëjë hapa të ngadalshëm, por, kam frikë, për përparim të dukshëm”, ka thënë kyeministri.
Ky i fundit theksoi se është absolutisht jetike që të vazhdojnë të mbështesin ushtarakisht ukrainasët.