` . Infermieri 98-vjeçar: u shërben 20 pacientëve në ditë (VIDEO) - TV SHENJA

Infermieri 98-vjeçar: u shërben 20 pacientëve në ditë (VIDEO)

Kur infermieri francez Christian Chenay pranoi pacientin e tij të parë në 1951, penicilina ishte ilaçi më modern.

Sot, ai është 98 vjeç dhe akoma pranon pacientë në infermerinë e tij dy ditë në javë, disa prej të cilëve ai iu shërben me dekada.

Pa asnjë problem shëndetësor, madje as duke mbajtur syze gjatë ekzaminimit, Chenay nuk pa asgjë tërheqëse në pension.

“Nëse jeni mbi 60 vjeç, tashmë jeni klasifikuar si një plak”, thotë ai, pa e pranuar këtë fakt.

Ai pranon 20 pacientë në ditën e punës.

Ai thekson se risia e praktikës së tij është shfaqja e pacientëve që vetë-diagnostikojnë veten në internet dhe më pas vijnë tek ai për mjekime.

Mosha mesatare e mjekëve dhe infermierëve francezë në pension është 67 vjet. /tesheshi/