Guvernatorja e Bankës Popullore: Gjatë krizave synohet ruajtja e stabilitetit makroekonomik

Guvernatorja e Bankës Popullore: Gjatë krizave synohet ruajtja e stabilitetit makroekonomik

Qëllimi kryesor i politikës monetare gjatë pandemisë, si dhe tani me sfidat e reja të paraqitura nga kriza energjetike dhe lufta në Ukrainë, është ruajtja e stabilitetit. Megjithëse të dy krizat janë të një natyre të ndryshme dhe kërkojnë një përgjigje dhe qëndrim të ndryshëm të politikës monetare, qëllimi përfundimtar është i njëjti – ruajtja e stabilitetit makroekonomik. Kështu tha guvernatorja e Bankës Popullore, Anita Angelovska-Bezoska, në panelin “Rishqyrtimi i rolit të bankave qendrore” në kuadër të Forumit të Evropës Qendrore dhe Lindore, organizuar nga “Euromani”. /SHENJA/