Greva gjithëkombëtare paralizon jetën e përditshme në Indi

Greva gjithëkombëtare paralizon jetën e përditshme në Indi

Në disa pjesë të Indisë jeta e përditshme është paralizuar kur sindikatat filluan sot grevën dy ditore gjithëkombëtare për të protestuar ndaj politikave anti-punëtore të qeverisë, raporton AA.

Dhjetë lidhjet kryesore sindikale me rreth 200 milionë punëtorë marrin pjesë në grevë.

Në një deklaratë, Amarjeet Kaur, sekretari i përgjithshëm i Kongresit të Sindikatave të Indisë, tha se “Miliona punëtorë nga sektorët formalë dhe joformalë janë bashkuar me grevën kundër politikave të qeverisë qendrore të udhëhequr nga BJP.”

Unioni pretendon se qeveria në mënyrë të njëanshme po fshin punësimet e rregullta dhe pagesat nga ligjet e punës.

Sindikatat vendosën një listë prej 12 kërkesash, duke përfshirë pagën minimale, sigurinë sociale universale, statusin e punëtorëve, pagesën dhe lehtësitë për punëtorët e skemës.

Operacionet bankare po ashtu janë prekur në disa shtete, ku shumë punonjës marrin pjesë në grevë. Të gjitha Shoqatat e Punonjësve të Bankës së Indisë (AIBEA) dhe Federata e Punonjësve të Bankës së Indisë (BEFI) kanë mbështetur grevën.

Në Mumbai, mbi 33,000 punonjës të ndërmarrjes së transportit qytetar Mumbai, BEST kanë marrë pjesë në grevë. BEST është modaliteti i dytë më i madh i transportit në Mumbai që transporton 2.5 milionë pasagjerë çdo ditë.

Në disa vende, institucionet arsimore, duke përfshirë shkollat, kolegjet dhe universitetet, do të mbeten të mbyllura për dy ditë për shkak të grevës.