Gjendja e rrugëve në Maqedoni

Gjendja e rrugëve në Maqedoni

Komunikacioni nëpër rrugët shtetërore po zhvillohet në kushte dimri, nëpër rrugë të lagështa me mbetje të borës në rrugë. Reshje të borës me intensitet të ndryshëm vërehen në Tetovë, Kodrën e Diellit, Mavrovë dhe Dibër.

Dukshmëri të zvogëluar për shkak të paraqitjes së mjegullës deri në 100 metra ka në vendkalimin malor Strazhë, kumtoi Lidhja Automoto e Maqedonisë (LAMM).

Ndalesë për lëvizjen e automjeteve të rënda ka në drejtimin rrugor Mavrovë- Dibër, Gostivar – Kërçovë, përmes kalimit malor Strazhë, Kërçovë – Ohër, përmes kalimit malor Presekë, Strugë – vendkalimi kufitar Qafthanë dhe Tetovë – Kodra e Diellit, ku ndalesa vlen edhe për autobusë ndërsa për automjetet e tjera është i obligueshëm përdorimi i pajisjeve të dimrit.