Gjatë tre ditëve të fundit janë regjistruar 173 raste të reja me Kovid-19

Gjatë tre ditëve të fundit janë regjistruar 173 raste të reja me Kovid-19

Gjatë 3 ditëve të fundit (nga 16.09 deri më 18.09.2022) janë kryer 1.216 teste dhe janë regjistruar 173 raste të reja me COVID-19:
• Shkup -123
• Manastir – 16
• Kavadar – 7
• Prilep – 6
• Veles – 4
• Kumanovë, Ohër dhe Shtip – nga 3
• Strumicë, Resnje dhe Kratovë – nga 2
• Tetovë dhe Radovish – nga 1
Nga numri total i rasteve pozitive (173), janë regjistruar 46 riinfeksione.
Janë regjistruar 186 pacientë të shëruar nga:
• Shkup – 107
• Kumanovë – 11
• Kavadar dhe Veles – nga 9
• Prilep, Koçan dhe Negotinë – nga 6
• Manastir – 5
• Berovë – 4
• Tetovë , Kërçovë , Strugë dhe Kratovë – nga 3
• Gostivar dhe Strumicë – nga 2
• Ohër, Shtip, Gjevgjeli, Resnje , Radovish, Kriva Pallankë dhe Probishtip – nga 1
Gjatë 3 ditëve të kaluara (16.09 – 18.09.2022) janë raportuar 3 humbje jete, nga një person prej Shkupi (69 vjeç), Vallandova (75 vjeç) dhe Ohri (79 vjeç). Personat humbën jetën në kushte spitalore. Sipas Regjistrit të personave të vdekur me diagnozë COVID-19 nga Termini im, nuk është regjistruar asnjë humbje jete.
Janë kryer 1.216 teste përmes: ISHP-142, QSHP Shkup-133, QSHP Manastir-42, QSHP Prilep-12, QSHP Tetovë-10, QSHP Kumanovë-32, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile-0, Mjekësi Ligjore-0, Spitali Laboratorik Kozle-0, KU Pulmologji me Alergologji-1, Instituti i Mikrobiologjisë-28, Zhan Mitrev (Filipi i II-të)-31, Avicena-23, Biotek-44, Sistina-25, Laboratoria Laor-8, Sinlab-4, Remedika -9, Plodnost-6, Genea-2, Nikob Lab-65, VFV Medikal-12, Eli Medika Plus-7, Royal Medika-0, Spektra-MM-6, Rapid Lab-7, Zhan Mitrev Strumicë-0, Nova Lab Diagnostika –0, Ramus-8, ISHP dhe IPSH (test i shpejtë) – gjithsej 559
Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 2.162.814 testime për COVID-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i pandemisë është 342.248, numri i të shëruarve është 332.051, numri i atyre që humbën jetën është 9.524 dhe numri i rasteve aktive është 673