Funta britanike bie në nivelin më të ulët në 37 vitet e fundit kundrejt dollarit amerikan

Funta britanike bie në nivelin më të ulët në 37 vitet e fundit kundrejt dollarit amerikan

Funta britanike ra në 1,1187 kundrejt dollarit amerikan sot, niveli i saj më i ulët në 37 vitet e fundit, raporton Anadolu Agency (AA).

Rënia erdhi një ditë pasi Rezervat Federale të SHBA-së dhe Banka e Anglisë rritën normat e interesit me 75, përkatësisht 50 pikë bazë.

Kjo shënon herën e parë që norma e funtës britanike kundrejt dollarit amerikan bien nën 1.12 që nga janari i vitit 1985.