(FOTO) Publikohen për herë të parë imazhe spektakolare dhe të papara të sipërfaqes së Diellit

(FOTO) Publikohen për herë të parë imazhe spektakolare dhe të papara të sipërfaqes së Diellit

Për të festuar përvjetorin e parë të vënies në punë të teleskopit diellor Inouye, Fondacioni Kombëtar Amerikan i Shkencës (National Science Foundation) ka publikuar disa imazhe spektakolare dhe të papara të Diellit, veçanërisht të sipërfaqes së tij dhe të kromosferës (një shtresë e atmosferës diellore).

Pamjet datojnë në qershor 2022 dhe tregojnë një rajon prej 82,500 kilometrash në diametër. /A2 CNN/