Fillon seanca për ndryshimet kushtetuese

Fillon seanca për ndryshimet kushtetuese

Pas shumë prolongimeve, sapo filloi seanca për ndryshimet kushtetuese. Paraprakisht nga shumica parlamentare kanë informuar se kanë arritur marrëveshje për dallimet lidhur me amendamentet e dorëzuara ndaj amendamenteve kushtetuese dhe se tashmë është siguruar shumica e nevojshme prej dy të tretave të votave, njofton SHENJA.

Në këtë fazë të fundit të ndryshimeve kushtetueese nuk marrin pjesë deputetët e VMRO-DPMNE-së, por marrin pjesë 8 deputetët e grupit të pavarur parlamentar, paraprakisht të përjashtuar nga koalicioni “Për Maqedoni më të mirë”, të cilët do të ofrojnë mbështetje për ndryshimet. Kjo është dita e tretë që po tentohet që të mblidhen numrat e nevojshme dhe i vetmi që ka mbajtur fjalim në këtë fazë nga seanca plenare është kryeministri Zoran Zaev.

Nëse këto ndryshime kalojnë në Kuvendin e Maqedonisë, ngelet që të bëhet ratifikimi i Marrëveshjes së Prespës në Parlamentin Grek, ku edhe duhet të nënshkruhet protokolli për anëtarësim të Maqedonisë në Nato.

Ajnur Bafqari /SHENJA/