` . Filipçe: Do të blejmë 200.000 vaksina nga Kina - TV SHENJA

Filipçe: Do të blejmë 200.000 vaksina nga Kina

“Ne po presim detaje në ditët në vijim, përndryshe janë rreth 200.000 doza që ne planifikojmë të mbërrijmë nga Kina. Të gjithë duhet të vijnë menjëherë”, tha sot Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe.

Ai shtoi se Maqedonia e Veriut mbetet në përputhje me mekanizmin Covax dhe pret përgjigjen e Pfizer në lidhje me lejen e administratës për sasitë që vijnë nga Serbia, por gjithashtu tregoi se dëshiron të sigurojë sasi të përshtatshme të vaksinave nga të gjithë prodhuesit. Imunizimi i planifikuar mund të kryhet vazhdimisht.

“Ne kemi aplikuar në disa mekanizma, përmes mekanizmit Covax kemi planifikuar një takim me përfaqësuesit të Premten, për të na treguar saktësisht kur ata do të mbërrijnë në shkurt dhe sa do të arrijnë në vend”, tha Filipçe.

Lidhur me vaksinën ruse, ai thotë se nuk ka marrë dritën jeshile nga rregulloret evropiane, por mendon se nuk është problem që ajo të blihet dhe të përdoret në vend.