` . FB në Japoni fsheh miliona dollarë të ardhura - TV SHENJA

FB në Japoni fsheh miliona dollarë të ardhura

Gjiganti i medieve sociale Facebook në Japoni është paralajmëruar për raportim më të ulët të të ardhurave të tij në vend.

Në raportimin e së përditshmes ”Japan Today” thuhet se përfaqësia e Facebook në Japoni dështoi të deklarojë rreth 500 milionë jen (4,7 milionë dollarë) të ardhura që i nënshtrohen tatimit gjatë dy viteve.

“Të ardhurat nga reklamat e gjigantit të teknologjisë të fituara në Japoni u paguan në përfaqësinë e saj në Irlandë, ku niveli i taksave të korporatave është më i ulët, në përpjekje për të zvogëluar të ardhurat që i nënshtrohen tatimit në përfaqësinë e Japonisë”, thuhet në raport.

Japonia ka normë të taksës së korporatave prej rreth 30%, përderisa në Irlandë ajo është me rreth 12,5 %.

Megjithatë, raportimi thotë se gjiganti i medieve sociale me praninë në të gjithë globin “besohet se ka korrigjuar deklaratën e tij të taksave dhe ka paguar taksat shtesë” prej mbi 100 milion jenësh të vendosura nga Byroja Rajonale e Taksave në Tokio.

“Ne po bashkëpunojmë me autoritetet e taksave për t’iu përgjigjur rregullave ligjore në secilin vend”, citohet të kenë thënë nga përfaqësia japoneze e Facebook.