` . Etiopia thyen rekord me 906 milionë dollarë kafe të eksportuar - TV SHENJA

Etiopia thyen rekord me 906 milionë dollarë kafe të eksportuar

Etiopia, prodhuesja më e madhe e kafesë në botë ka thyer rekordin që mbante deri më tani në lidhje me kafenë e eksportuar me vlerë prej 906 milionë dollarësh, transmeton Anadolu Agency.

Ministri i Bujqësisë së Etiopisë, Oumer Hussein deklaroi se se vendi i tij ka eksportuar 248 mijë tonë kafe në vitin fiskal që ka përfunduar më 7 korrik.

Ai theksoi se eksporti në një vlerë prej 906 milionë dollarë është regjistruar si shuma më e lartë deri më tani.

Etiopia, vendi i pestë më i madh i kafesë, kryesisht eksporton në Gjermani, Arabi Saudite, SHBA, Belgjikë dhe Japoni.