` . Erdogan: Jemi të vendosur për të hapur faqe të re në raportet me SHBA-në - TV SHENJA

Erdogan: Jemi të vendosur për të hapur faqe të re në raportet me SHBA-në

Presidenti Erdoğan tha se gjatë “këtij udhëtimi” në SHBA, kanë dorëzuar shumë dokumente për ekstradimin e kreut të FETO-s.

Erdoğan: Ende i vlefshëm propozimi ynë për palën armene për formimin e një komisioni të përbashkët historik.

Erdoğan: Në takimet tona theksojmë edhe një herë kërkesën dhe pritjet tona për t’i dhënë fund pranisë së FETO-s në SHBA.

Erdoğan: Besojmë se çështjet politike dhe tregtare nuk duhet ngatërruar. Ministrat tanë po punojnë për synimin për tregti prej 100 miliardë dollarësh.

Erdoğan: Turqia është aleati i vetëm i NATO-s që ka luftuar ballë për ballë me DEASH-in dhe ka dhënë dëshmor për këtë qëllim.

Erdoğan: Me operacionin “Burimi i Paqes”, Turqia i dha goditje të rëndë agjendës separatiste të PKK/YPG-së në Siri.

Erdoğan: Turqia dhe SHBA mund të punojnë së bashku për t’i dhënë fund në tërësi DEASH-it dhe për të sjellë paqe dhe stabilitet në Siri.

Erdoğan: Së bashku me Trump konfirmuam vullnetin tonë reciprok për luftë kundër subjekteve terroriste që kërcënojnë sigurinë tonë kombëtare.

Erdoğan: Jemi të vendosur për të hapur faqe të re në raportet me SHBA-në, në përputhje me lidhjen e thellë si aleatë.

Erdoğan: Jemi të një mendimi për sa i përket avancimit të marrëdhënieve Turqi-SHBA mbi një bazament të fuqishëm dhe thellimit të bashkëpunimit.

Trump tha se Evropa nuk ka ofruar mjete të mjaftueshme financiare për refugjatët në Turqi dhe se Turqia ka dhënë ndihmën më të madhe.

Trump: Presidenti Erdoğan lufton terrorizmin njëlloj sikurse e luftojmë ne.

Presidenti amerikan Donald Trump tha se kanë realizuar takime të mrekullueshme dhe frytdhënëse me presidentin turk Recep Tayyip Erdoğan.