Dorëzohen kapitenët e Kombëtareve evropiane para Katarit, nuk do ta bartin shiritin me ngjyrat e ylberit

Dorëzohen kapitenët e Kombëtareve evropiane para Katarit, nuk do ta bartin shiritin me ngjyrat e ylberit

Kapitenët e Anglisë, Uellsit, Belgjikës, Danimarkës, Francës, Gjermanisë dhe Holandës ishin të vendosur ta mbanin shiritin ‘One Love’ për të drejtat e komunitetit LGBTQ+.

Edhe pse insistuan ata për ta mbajtur shiritin me ngjyrat e ylberit në krah, një gjë e tillë nuk do t’iu lejohet, pasi FIFA i paralajmëroi se do të ndëshkohen me kartonë të verdhë para se të nisë ndeshja.

Federatat e këtyre shteteve treguan gatishmërinë për të paguar një gjobë nëse do ta mbanin shiritin, por pasi u bë e qartë se kapitenët e tyre do të sanksionoheshin, ata duhej të ndryshonin planet.
“FIFA ka qenë shumë e qartë se do të vendosë sanksione sportive nëse kapitenët tanë mbajnë shiritat në fushën e lojës”, thuhet në një deklaratë të përbashkët nga Kombëtaret në fjalë.
“Si federata kombëtare, ne nuk mund t’i vendosim lojtarët tanë në një pozicion ku ata mund të përballen me sanksione sportive, duke përfshirë kartonët e verdhë, kështu që ne i kemi kërkuar kapitenëve që të mos përpiqen të mbajnë shiritat në ndeshjet e Kupës së Botës”.