` . Dieselgate: Gjashtë drejtues të Volkswagen të akuzuar për mashtrim në Gjermani - TV SHENJA

Dieselgate: Gjashtë drejtues të Volkswagen të akuzuar për mashtrim në Gjermani

Prokurorët gjermanë kanë akuzuar gjashtë menaxherë të Volkswagen për mashtrim, duke i akuzuar ata për “mashtrime të qëllimshme” ndaj autoriteteve dhe klientëve në prag të skandalit të emetimeve të naftës në 2015, duke mos zbuluar ekzistencën e pajisjeve mashtruese.

Sipas Financial Times, përcjell Telegrafi, aktakuza prej 876-faqesh, e cila nuk i përmend të akuzuarit, pretendon se tre drejtues “me vetëdije dhe me dëshirë morën pjesë në zhvillimin, përsosjen dhe përmirësimin e softuerit të manipulimit”.
Tre të tjerë “ndihmuan” ato vepra, thanë prokurorët.

Vitin e kaluar, akuza të ngjashme u ngritën kundër ish-kryeshefit të prodhuesit, Martin Winterkorn, dhe katër punonjës të tjerë të VW.

Në një deklaratë të martën, prokurorët publik në Braunschweig, afër selisë së VW, thanë që 9 milionë automjete ishin regjistruar në mënyrë të paligjshme për përdorim në vitet para se çështja Dieselgate të bëhej publike.

Automjetet në Gjermani gjithashtu u përjashtuan gabimisht nga taksa e rrugës, pretenduan prokurorët.

Ndërkohë, VW ka thënë se prodhuesi i makinave nuk do të komentonte hetimet kundër individëve.

Një hetim penal nga prokurori publik kundër Volkswagen si një kompani u mbyll në vitin 2018, pas pagimit të një gjobe prej 1 miliard euro, ka thënë kompania. /Telegrafi/