Charles III shpallet sot zyrtarisht Mbreti i ri britanik

Charles III shpallet sot zyrtarisht Mbreti i ri britanik

Charles do të shpallet zyrtarisht Mbret në një ceremoni në Pallatin St James të shtunën në mëngjes. Kjoprocedurë do të transmetohet në televizion për herë të parë.

Mediat britanike raportojnë se Charles do të marrë pjesë në një ceremoni historike të Këshillit të Anëtarësimit që do të fillojë në orën 10:00.

Më pas, shpallja e parë publike e sovranit të ri do të mbahet në orën 11:00. Tradicionalisht lexohet nga Mbreti i Armëve Garter në ajër të hapur deri në një bujë me bori nga ballkoni i Gjykatës së Friary në St James, me përshëndetje me armë në Hyde Park dhe në Kullën e Londrës.