Çfarë thanë Morgan dhe Al Muftah në performancën e tyre? (VIDEO)

Çfarë thanë Morgan dhe Al Muftah në performancën e tyre? (VIDEO)

Morgan Freeman, aktori, regjisori dhe rrëfimtari amerikan me famë botërore, ishte pjesë e ceremonisë hapëse të Kupës së Botës.

Freeman mbajti një fjalim magjepsës së bashku me Ghanim al Muftah, i cili ka lindur me Sindromën e Regresionit Caudal – një sëmundje që dëmton zhvillimin e shtyllës kurrizore dhe ndalon rritjen.

Të dytë folën për bashkimin e një bote përmes lojës së bukur dhe turneut të saj më të çmuar.

Ata folën për bashkim, tolerancë dhe mirëkuptim.

Dhe përkundër çështjeve të vazhdueshme që pa dyshim do të vazhdojnë të rrethojnë ngjarjet e Katarit që pret Kupën e Botës, ata mbajtën një fjalim frymëzues, emocionues që shpresojmë se do të shkojë shumë në promovimin e pozitivitetit nga dhe midis të gjitha kombeve që marrin pjesë në turne.

Çfarë thanë Morgan dhe Al Muftah në performancën e tyre?

“Kam dëgjuar diçka të bukur. Jo vetëm muzika, por edhe kjo thirrje për festë”, tha Freeman.

“Futbolli i bashkoi kombet dhe dashuria e tyre për lojën e bukur. Ajo që bashkon kombet bashkon edhe komunitetet”.

“Tani, bota ndihet edhe më e largët dhe e ndarë. Si mund të bashkohen kaq shumë vende, gjuhë dhe kultura, nëse pranohet vetëm një mënyrë?”.

Al Muftah u përgjigj: “Ne jemi rritur të besojmë se jemi shpërndarë në këtë tokë si kombe, si fise, në mënyrë që të mësojmë nga njëri-tjetri dhe të gjejmë bukurinë në dallimet”.


“Unë mund ta shoh këtë, sepse ajo që na bashkon këtu në këtë moment është shumë më e madhe se ajo që na ndan”, tha Freeman. “Si mund ta bëjmë atë të zgjasë më shumë se vetëm sot?”.

Al Muftah u përgjigj: “Me tolerancë dhe respekt, ne mund të jetojmë së bashku nën një shtëpi të madhe. Kur ju thërrasim këtu, ju mirëpresim në shtëpinë tonë”.

“Pra, ne mblidhemi këtu si një fis i madh dhe Toka është hapësira në të cilën jetojmë të gjithë,” përfundoi Freeman.

Përpara se Al Muftah ta përfundonte fjalimin iu drejtua botës me një ftesë: “Po, dhe së bashku ne mund të dërgojmë thirrjen për të gjithë botën që të bashkohet me ne”.