. Intervista Archives - Page 2 of 3 - TV SHENJA

Intervista Archive

Naim Rashiti: Na presin vendime të mëdha

Intervistë me drejtorin ekzekutiv të Grupit për Hulumtimin e Politikave në Ballkan (BPRG), Naim Rashiti, “Në Kosovë elitat politike nuk janë të përgatitura për ndonjë kompromis që do të kërkohet për njohjen e Kosovës nga ana e Serbisë. Ata i kundërshtojnë zgjidhjet …

Pandemia është serioze, por nuk jemi para kataklizmit

“Pandemitë nuk janë krijuesit; pandemitë janë katalizatorët. Sindromat apo të metat shoqërore apo personale ekzistojnë edhe para paraqitjes së sëmundjeve. Sëmundja i sjell ato në sipërfaqe. Ashtu ka qenë në Romën e vjetër, ku ndarjet, që ekzistonin ndërmjet dy perandorive, Lindje-Perëndim, ekzistonin …

Mini-shengeni nuk mund të bëhet pa Kosovën

“Presidenti serb gjeti një moment frustrimi të kryeministrave Rama e Zaev, për shkak të refuzimit që u bëri Bashkimi Evropian hapjes së negociatave me Maqedoninë e Shqipërinë dhe i futi në vallen e tij, e cila parimisht nuk mund të refuzohet as …