Britanikët paralajmërojnë për sulme ruse ndaj popullatës civile

Britanikët paralajmërojnë për sulme ruse ndaj popullatës civile

Rusia dëshiron të shkatërrojë moralin në Ukrainë duke sulmuar popullsinë civile. Ministria britanike e Mbrojtjes e paralajmëron për këtë.

Ministria e Mbrojtjes e Mbretërisë së Bashkuar ka paralajmëruar për shtimin e sulmeve ruse ndaj objektivave civile në Ukrainë. “Përballë pengesave në front, Rusia besohet se ka zgjeruar vendet që dëshiron të sulmojë në mënyrë që të minojë drejtpërdrejt moralin e popullit dhe qeverisë ukrainase”, tha Ministria e Mbrojtjes të dielën. Sipas raporteve të Ukrainës, Rusia bombardoi qytete në pjesë të ndryshme të vendit gjatë natës.

Një spital në qytetin e Mykolaivit u godit, tha guvernatori rajonal Vitaliy Kim. Pjesë të tjera të rajonit u bombarduan gjithashtu. Dy persona u plagosën.

Në rajonin e objektit bërthamor të Ukrainës në Zaporizhia, tre persona u plagosën nga zjarri në qytetin e Nikopolit, tha guvernatori Valentyn Resnichenko.

Tre persona u vranë nga sulmi me raketa në rajonin e Kharkovit një ditë më parë, tha guvernatori Oleh Synjehubow. Mes të vdekurve është edhe një vajzë njëmbëdhjetëvjeçare. Guvernatori Pavlo Kyrylenko njoftoi se pesë persona ishin vrarë në rajonin e Donetsk-ut një ditë më parë.