Borrell: S’ka marrëveshje për targat në Bruksel – propozimi jonë u pranua nga Vuçiq por jo nga Kurti

Borrell: S’ka marrëveshje për targat në Bruksel – propozimi jonë u pranua nga Vuçiq por jo nga Kurti

Me ndërmjetësimin e kryediplomatit të BE-së, Borrell, kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, dhe presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, u takuan të hënën për të diskutuar rreth targave të automjeteve në Kosovë – çështje kjo që ka rritur tensionet mes dy vendeve.

Pas takimit, Borrell ka thënë se edhe pse është biseduar rreth tetë nuk është arritur ndonjë marrëveshje.

Borrell shtoi se e kemi dhënë një propozim të cilin e ka pranuar Vuçiq, por e ka refuzuar Kurti.

Takimi i sotëm në Bruksel ishte thirrur një ditë para nisjes së zbatimit të fazës së dytë të planit të Qeverisë, përkatësisht shqiptimit të gjobave prej 150 eurosh për shoferët me targa ilegale.

Lajmi në përditësim….